Hot dogi z sosem meksykańskim z kurczakiem

Picante-
Obiad
11.09.2020 11:33
Hot dogi z sosem meksykańskim z kurczakiem

Składniki: - bułki do hot-dogów (składniki na około 8 sztuk) - 500 g podudzi z kurczaka(bez kości) - puszka czerwonej fasoli - 1 kolba kukurydzy, ugotowana - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 400 g passaty pomidorowej - 2-3 ząbki czosnku - papryczka chilli - oliwa - papryka słodka i ostra w proszku - sól, pieprz - 1 szklanka gęstego jogurtu + 2 ząbki czosnku Wykonanie: 3-4 łyżki oliwy mieszamy z paprykami w proszku, solą i pieprzem. Mam dla Was nietypową wersję, bez parówki, ale za to z obłędnie pysznym nadzieniem z kurczakiem, w stylu meksykańskim. Jako, że dziś piąteczek, to idealny dzień na coś na rozpustnie pysznego, choć kalorycznego. Dodajemy paprykę, fasolę, kukurydzę i mięso z kurczaka. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę i chilli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/09/hot-dogi-z-sosem-meksykanskim-z.html