Nie tylko pysznie smakują, ale także ciekawie wyglądają ;-) Składniki: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 200 g mąki pszennej - 100 g ugotowanych buraczków - jajko - sól, pieprz - oliwa - parmezan Wykonanie: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez maszynkę do mięsa (lub praskę do ziemniaków). Na stolnicę dodajemy ziemniaki, buraczki, mąkę, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy 1 łyżeczkę oliwy. Każdą rolujemy na cienki wałek, następnie kroimy na małe, podłużne kluseczki. Dziś kluseczki z włoskim akcentem i w bardzo kolorowej wersji - gnocchi z dodatkiem buraczków.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://picante-jalapeno.blogspot.com/2020/03/buraczkowe-gniocchi-z-parmezanem.html