2 łyżki przyprawy w płynie Vegeta Natur 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka listków tymianku 2 ząbki czosnku pieprz Sos chrzanowy 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 przeciśnięty ząbek czosnku sól, pieprz Oraz kilka liści sałaty rzymskiej 250 g zielonych szparagów 1/2 ogórka kilka rzodkiewek 9 szt. ziemniaków wczesnych 1 łyżka masła 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1/2 pęczka koperku Dzisiaj mam dla Was pyszne wiosenno-letnie danie, które wprawdzie możecie przygotować na grillu, ale ja zachęcam do pozostania w domu i wykorzystania patelni oraz piekarnika :) Soczyste steki schabowe doprawiłam czosnkiem i tymiankiem a charakterystycznego smaku nabrały dzięki przyprawie w płynie Vegeta Natur , która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Do miski wlej przyprawę w płynie, oliwę, dodaj tymianek, pieprz i przeciśnięty czosnek. Składniki na sos chrzanowy wymieszaj w miseczce, dopraw solą i pieprzem. Szparagi gotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie około 4-5 minut. Schaby kładź na rozgrzaną patelnię grillową (lub zwykłą), zrumień z obu stron. Składniki: (3 porcje) 3 szt. schabu z kością po 250 g.