Rozmarynowe sorgo z romanesco

Obiad
09.03.2020 14:39
Rozmarynowe sorgo z romanesco

Dla mnie to taka miła odskocznia od tego co już dobrze znane i co się przejadło :) Składniki: (4 porcje) - 200 g. suchego białego sorgo - 200 g. różyczek kalafiora romanesco - 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów - 8-10 szt. suszonych pomidorów z oleju - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki sosu sojowego - 2 gałązki rozmarynu - sól, pieprz Sorgo wsyp do garnka i zalej zimną wodą na 12 godzin. Sorgo odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Na patelnię wlej olej, dodaj posiekane w paski pomidory, listki obrane z rozmarynu i posiekany w plasterki czosnek. Dzisiaj szybki (pod warunkiem, że nie zapomnicie namoczyć sorgo na noc ;) ) i prosty przepis na obiad lub kolację. Zagotuj z 1/2 łyżeczką soli i od tego momentu gotuj na małym ogniu 35 minut. Kalafiora podzielonego na małe różyczki obgotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie, około 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/03/rozmarynowe-sorgo-z-romanesco-rosemary.html