Bardzo polecam. - 150 g makaronu - 150 g krewetek - 1 cukinia - 100 g szpinaku - 3 ząbki czosnk - 1 łyżeczka suszonego oregano - 3 łyżki oliwy - 2 łyżki masła - 4 łyżki białego wytrawnego wina - tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Dodać szpinak i smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Dodać szpinak i smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Na dużej patelni na oliwie podsmażyć obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Na dużej patelni na oliwie podsmażyć obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Smażyć, co chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. Smażyć, co chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. W międzyczasie rozmrozić krewetki w letniej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki w letniej wodzie. Wlać wino i gotować przez kilkanaście sekund na dużym ogniu.