Jeśli jesteście zainteresowani indywidualną dietą zapraszam do współpracy KLIK! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 398 kcal) 200 g mięsa z piersi indyka 150 g marchewki 50 g białej cebuli 1/3 szt. czerwonej papryki 1/3 szt. żółtej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 100 g kaszy gryczanej/jęczmiennej sól, pieprz,słodka papryka PRZYGOTOWANIE Przepis na 2 porcje: 1 porcja - 391 kcal: - 27.5 g białka - 12.8 g tłuszczu - 40 g węglowodanów - 7.3 g błonnika Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Przepis na 2 porcje: 1 porcja - 391 kcal: - 27.5 g białka - 12.8 g tłuszczu - 40 g węglowodanów - 7.3 g błonnika Na patelni obsmażamy mięso - na oleju (przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką) - i przekładamy do rondla. Przyznaję, że jest to danie, które bardzo często gości w dietach moich podopiecznych - i jest przez wszystkich bardzo lubiane :) Dodajemy pokrojone w kostkę papryki i dusimy razem jeszcze około 20 minut - aż papryka zmięknie.