Prosto, smacznie i zdrowo - czego chcieć więcej? SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 620 kcal) 200 g filetu lub sznycli z indyka 200 g makronu pełnoziarnistego np. penne 500 g brokuła (może być mrożony) 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka czerwona, suszona bazylia, gałka muszkatołowa 2 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Smacznego :) 1 porcja 620 kcal - białka - 45 g - tłuszcze - 15 g - węglowodany - 74 g - błonnik - 15 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie czwartek, 19 stycznia 2017 Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Dzisiaj zapraszam na razowy makaron z brokułami i indykiem w jogurtowym sosie. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie na dużej patelni.