Sprawdźcie, jaki jest ten :) Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 2 szklanki ciepłej wody (moja szklanka ma 230 ml.) 15 g. drożdży 1/2 łyżeczki miodu 2 łyżki słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka pestek dyni 400 g. mąki pszennej (miałam typ 650) 100 g. mąki żytniej, lub orkiszowej 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do miski wsypać płatki, wlać ciepłą wodę, dodać miód i drożdże. Na blogu jest już chleb owsiany i myślałam, że nie ma lepszego, a tu proszę, niespodzianka :) W internecie jest dużo przepisów na chleby owsiane, są podobne, ale jednak inne. Różnice w składnikach, są minimalne, ale w smaku jest różnica. Zostawić na 20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki. Ania z kolei wypatrzyła go, na blogu Saganek.