Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole Składniki: nadzienie: 2 cebule 1 łyżka oleju 1 porcja mięsa po rosole 100 g białego serka ( taki do smarowania kanapek) 3 łyżki jogurtu albo śmietany 1/2 pęczka natki pietruszki posiekanego sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny naleśniki: 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajko trochę soli 1 łyżka rozpuszczonego masła do środka olej do smażenia Wykonanie: Cebulkę posiekać, podsmażyć na oleju aż będzie miękka i rumiana, Odstawić do lekkiego przestudzenia w potem wszystkie składniki nadzienia umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/04/krokiety-z-nadzieniem-z-miesa-po-rosole.html