Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 300 ml bulionu - 200 ml śmietanki 30% - 1 pęczek koperku - 1 kopiata łyżka mąki - sól - pieprz 1. Dolewamy 200 bulionu, przykrywamy pokrywką i gotujemy jakieś 15 minut na wolnym ogniu. Polędwiczki kroimy w plastry o szerokości 1-1,5 cm. 3. Do pozostałego bulionu dodajemy śmietankę, mieszamy i dodajemy mąkę. Na pewno będą smacznym pomysłem na obiad. Podsmażamy na oleju z obu stron. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę żeby sos nam zgęstniał. Oprószamy z oby stron solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/05/poledwiczki-w-sosie-koperkowym.html