Kukurydziane chipsy Składniki: 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki papryki ( słodkiej lub ostrej) Wykonanie: Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. A jeżeli dodatkowo jak duża część rodaków nadrabiacie seriale to mam dla Was świetny przepis - kukurydziane chipsy, takie domowe nachosy bo też jak ich niezdrowi bracia są w większości z mąki kukurydzianej. Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).