Ciasto Galaretkowiec

Magdalena
Ciasta
27.04.2020 10:52
Ciasto Galaretkowiec

Składniki galaretka, 3 szt. (różne kolory, np. truskawkowa, kiwi, cytrynowa) galaretka przezroczysta, 1 szt. (+ opcjonalnie 1 szt. do posmarowania wierzchu owoców) śmietanka 30%, 400 ml jogurt typu grecki, 400 g cukier puder, 3 łyżki owoce do dekoracji, ulubione (u mnie maliny, borówki, listki mięty) woda, do rozpuszczenia galaretek Wykonanie Kolorowe galaretki rozpuszczamy (osobno) każdą w 300 ml gorącej wody, najlepiej w płaskim pojemniku lub głębokim talerzu. Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia (nie wstawiamy do lodówki). Stężałe kolorowe galaretki kroimy na średniej wielkości kawałki, dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Łatwe w wykonaniu, delikatne i niebiańsko puszyste ciasto z efektem wow! Idealne na przyjęcia dla dzieci. Dodajemy przesiany cukier puder, mieszamy Następnie dodajemy jogurt i delikatnie mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/ciasto-galaretkowiec/