Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 ząbków czosnku 12 kawałków suszonych pomidorów 100 g świeżego szpinaku baby 330 g śmietany 18% 1/2 szklanki orzechów nerkowca 3 łyżki przyprawy do kurczaka (np. Kamis Kurczak złocisty) 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z pomidorów suszonych sól, pieprz 500 g makaronu penne Sposób wykonania: Mięso kroimy na małe kawałki, obsypujemy przyprawą do kurczaka, dodajemy sos sojowy, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Smażymy około 10 minut od czasu do czasu mieszając, tak aby wszystkie kawałki był zrumienione. Do garnka z makaronem przekładamy sos, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek pokrojony w plasterki i obsmażamy.