Ciasto wiewiórka

Weronika
Ciasta
26.04.2020 15:59
Ciasto wiewiórka

piekarnik nastawić na 180*C obie mąki przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, sodę i wymieszać rodzynki i żurawinę zalać wrzątkiem na 10 minut, następnie odcedzić na sitku orzechy i czekoladę posiekać na kawałeczki jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, wymieszać z cynamonem jajka ubić z ksylitolem na puszytą, białą masę. 4 jajka L2 szklanki mąki (1 szklanka jasnej orkiszowej i 1 szklanka pełnoziarnistej orkiszowej)1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej50 g rodzynek50 g żurawiny1 szklanka orzechów włoskich100 g czekolady4 jabłka1 łyżeczka cynamonu3/4 szklanki ksylitolu6 łyżek stopionego masłaPrzygotowanie: Dodać jabłka, przygotowane bakalie i delikatnie wymieszać łyżką wyłożyć ciasto do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto piec 40 minut, do suchego patyczka przed podanie posypać zmielonym ksylitolem SMACZNEGO ! Moje ciasto jest jeszcze bardziej treściwe i bogate w błonnik, ponieważ połowę mąki zastąpiłam mąką pełnoziarnistą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/04/ciasto-wiewiorka.html