Risotto szafranowe z małżami

Katarzyna
Obiad
26.04.2020 18:38
Risotto szafranowe z małżami

Risotto szafranowe z małżami Efektowe danie w postaci kremowego risotto z szafranem ale w wersji dla wielbicieli owoców morza. - Gdy bulion się skończy, dodać wywar z gotowania muli oraz połowe małży wyjętych z muszelek. bulionu warzywnego szklanka wytrawnego białego wina szalotka 2 ząbki czosnku kilka gałązek świeżej natki pietruszki pół cytryny 1/2 łyżeczki szafranu oliwa sól, pieprz - Małże umyć i oczyścić. - Zdjąć z ognia, przełożyć na talerze razem z pozostałymi małżami w muszelkach. - Smacznego! Składniki na 2 porcje: 500 g małży 200 g ryżu arborio lub carnarolli 2 szkl. - Wymieszać i gotować na małym ogniu, a gdy ryż wchłonie cały bulion, dodać kolejną porcję płynu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/04/risotto-szafranowe-z-mazami.html