Surówka z czerwonej kapusty

Ewa

Sałatki

26.04.2020 8:38

Surówka z czerwonej kapusty

Zdjęcie minimalistyczne, bo robione tuż przed obiadem, gdzie rodzinka już przebierała nogami, chcąc zasiąść do stołu;) - 1/2 główki lub 1 mała kapusta czerwona (u mnie po poszatkowaniu około 400-450 g) - 1/2 szkl. wody gazowanej - 3 łyżki cukru - 8 łyżek oleju - 1-2 łyżki octu (u mnie 10%) - 1/2 łyżki soli morskiej Kapustę drobno szatkujemy. Surówka z czerwonej kapusty – pyszna Pyszna surówka z czerwonej kapusty. Dokładnie mieszamy (najlepiej umieścić składniki w słoiczku z wieczkiem i potrząsać nim do połączenia). Doskonała jako dodatek do obiadu, czy też składnik burgerów, hot dogów czy tortilli (przetestowane :)).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/04/26/surowka-z-czerwonej-kapusty-pyszna/