Składniki na około 40 sztuk: 200 g mąki pszennej 2 jajka farsz: 500 g puree z dyni 100 g pokruszonych ciastek amaretti 50 g sera Grana Padano gałka muszkatołowa sól masło szałwiowe: masło garść listków szałwii dodatkowo: tarty parmezan świeżo mielony pieprz - Mąkę przesiać i zrobić wgłębienie, w które wbić jajka. Ravioli z dynią (Ravioli di Zucca) Włoskie pierożki ze słodko - słonym nadzieniem z dyni, parmezanu i pokruszonych ciasteczek amaretti. Podajemy je z roztopionym masłem z dodatkiem świeżych listków szałwii i dodatkowo startym parmezanem. - Ravioli odcedzić i dodać na patelnię z masłem szałwiowym, wymieszać i podgrzać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/10/ravioli-z-dynia-ravioli-di-zucca.html