Marynowane pąki czosnku niedźwiedziego

Małgorzata
Przekąski
26.04.2020 12:12
Marynowane pąki czosnku niedźwiedziego

Składniki

Składniki

  • 150 g pąków czosnku niedźwiedziego
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 150 wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
  • 1 liść laurowy

Przepis

Pączki czosnku niedźwiedziego, przebieramy, oczyszczamy i ucinamy łodyżki. Małe słoiczki myjemy i wyparzamy wrzątkiem. Napełniamy je pączkami i odstawiamy na bok. Do wody dodajemy cukier, pieprz kolorowy, liść laurowy oraz sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 3 minuty. Następnie dodajemy ocet jabłkowy i ponownie doprowadzamy do wrzenia

https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/marynowane-paki-czosnku-niedzwiedziego/