Kotlety ruskie – składniki: 1-1,2 kg ugotowanych ziemniaków 400 g dobrego białego sera 2 białe cebule tłuszcz do podsmażenia 2 jajka do ciasta + 2 jajka do panierowania sól pieprz bułka tarta do panierowania Kotlety ruskie to kotlety, które składają się z ziemniaków, sera białego oraz przesmażonej cebulki, czyli… z farszu na pierogi ruskie 😉 Kotlety ruskie – wykonanie: Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków, aby były gładkie. Jeżeli macie ochotę na tego rodzaju smaki, to te kotlety będą jak znalazł. Kotlety te będą dobrze smakować z kaszą, sosem pieczarkowym i surówką coleslaw lub inną ulubioną. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Panierować je w roztrzepanym jajku i następnie otoczyć w bułce tartej. Wychodzą bardzo fajne, ponieważ są delikatne w środku, ale skórka wierzchnia jest chrupiąca. Ziemniaki do tych kotlecików najlepiej ugotować dnia poprzedniego, zwiększając ich ilość przy okazji poprzedniego obiadu.