mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szkl.cukru - mały cukier waniliowy - pół kostki masła lub margaryny - 3 żółtka szczypta soli Masa Serowa: - 3 białka - szczypta soli - 2 duże jogurty greckie po 400 g - pół szkl.cukru - budyń biszkoptowy (waniliowy lub śmietankowy) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - kilka kropli ekstraktu z wanilii - Wsypać proszek budyniowy z mąką ziemniaczaną, krótko zmiksować do połączenia, wlać ekstrakt z wanilii oraz stopniowo jogurty, wymieszać całość łyżką i wylać na kruchy spód. Wsypać cukry, wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki masło, posiekać nożem i wrzucić żółtka ze szczyptą soli. - Na tarce zetrzeć na dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. - W misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywno, następnie stopniowo wsypać cukier. Na wystygnięty spód ułożyć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki.