Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy je na 8 części, które następnie wałkujemy na na 1cm grubości placki. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy je na 8 części, które następnie wałkujemy na na 1cm grubości placki. Drożdże rozcieramy w misce, zalewamy 1/3 posłodzonej wody, mieszamy i odkładamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1,5 dag drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek do wysmarowania blachy Pieczemy przez 6-8 minut na złoty kolor w temperaturze 230°C. Pieczemy przez 6-8 minut na złoty kolor w temperaturze 230°C. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy je jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy je jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. Miskę, w której będziemy wyrabiać ciasto, lekko ogrzewamy w ciepłym piekarniku. Miskę, w której będziemy wyrabiać ciasto, lekko ogrzewamy w ciepłym piekarniku.