Zupa pomidorowo-paprykowa

kardamonovy
Zupy
07.09.2017 10:16
Zupa pomidorowo-paprykowa

Składniki: 2 l bulionu (ja użyłam drobiowego) pół litra passaty pomidorowej 2 duże czerwone papryki 1 marchewka z bulionu pół pęczka koperku 200 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Bulion podgrzewamy, dodajemy do niego passatę, puree z papryk, sól i pieprz i gotujemy jakieś 5 minut, pod koniec dorzucamy pokrojoną w mniejsze kawałki marchewkę. Papryki kroimy wzdłuż na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych, odwracamy skórą do góry, polewamy odrobiną oleju i pieczemy w naczyniu żaroodpornym 20 minut w 180 stopniach (powinny być lekko przypalone). Po ściągnięciu skóry z papryk, wrzucamy je do blendera i miksujemy na puree. W pierwszej kolejności postanowiłam zrobić zupę z papryk. Zacznę może od tego, że mam nadmiar jarzyn, papryk, cebul, kapust i buraków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-pomidorowo-paprykowa/