Skrzydełka z kurczaka chrupiące i lepkie, najlepsze !

Ulla
Obiad
21.04.2020 9:57
Skrzydełka z kurczaka chrupiące i lepkie, najlepsze !

Robi się je szybko i uwaga, bo tak też znikają : ) Skrzydełka z kurczaka, chrupiące i lepkie 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sos : 1 łyżka oleju 2 cm kawałek imbiru 3 łyżki słodkiego sosu chili 2 łyżki miodu 0,5 szklanki sosu sojowego 4 ząbki czosnku obrane 2 łyżeczki cukru dodatkowo zielona cebulka Skrzydełka z kurczaka kroimy na trzy części. Ja szczerze mogę się przyznać, że uwielbiam skrzydełka z kurczaka, pieczone, smażone … chrupiące. Gdy skrzydełka się upieką, przekładamy je do miski, polewamy sosem, mieszamy ( ja podrzucając w misce, bo całość jest gorąca !!!) . Wystarczy na każdą osobę 3 skrzydełka – z tego wychodzi 6 kawałków. Pieczemy skrzydełka około 45 minut, aby się pięknie upiekły i przyrumieniły, dzięki czemu będą chrupiące. Skrzydełka z kurczaka, chrupiące i lepkie – najlepsze. Na blasze do pieczenia rozkładamy skrzydełka tak aby siebie nie dotykały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchnianawzgorzu.pl/skrzydelka-z-kurczaka-chrupiace-i-lepkie-najlepsze/