Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym

Ulla
Obiad
05.07.2018 8:26
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym

Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 0,5 kg mielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka papryka do smaku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko Sos pomidorowy 1 kg pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku papryka ostra szczypta cukru łyżka oregano suszonego łyżka bazylii suszonej pieprz i sól do smaku Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę obieramy i drobno kroimy ( można jedno i drugie pokroić i użyć blendera ). Pomidory zmiksować blenderem, przelać na patelnie dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, całość razem gotujemy na mały ogniu, aż pomidory trochę odparują ( około 20 minut ), doprawiamy przyprawami ( bez soli ) . Tak wyglądało jedzenie, które zabrałam ze sobą do pracy w pierwszym słoiczku serek grani z pomidorem i koperkiem, kolejny słoik to sok z ananasa, moreli, imbiru i mięty. Jak się pomysł nagle pojawił, tak od razu został wykorzystany, a że tego dnia na placu kupiłam takie soczyste dojrzałe pomidory to powstał z nich sos. Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym to był pomysł, który w sumie pojawił się nagle. Z masy formujemy małe kuleczki, ja je odłożyłam na deskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnianawzgorzu.pl/pulpeciki-z-indyka-w-sosie-pomidorowym/