Zielone spaghetti

Ewa
Makarony
13.10.2017 7:31
Zielone spaghetti

Na 4 porcje: 1/2 op. makaronu spaghetti Lubella 1 awokado pół pęczka/doniczki liści bazylii pół pęczka/doniczki świeżej kolendry 1-2 małe ząbki czosnku 30 g parmezanu lub Grana Padano + dodatkowo do posypania 1/4 szkl. oliwy (u mnie oliwa z orzechów włoskich) sok z połowy cytryny 1/2 papryczki chilli/pepperoni sól, pieprz garść pistacji do dekoracji Pesto można przygotować jedynie z samej bazylii, ale polecam tak jak w przepisie dodać również świeżą kolendrę. Dodajemy czosnek, starty parmezan, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zioła. Uwagi: Do malaksera można dorzucić również garść orzechów pinii lub pistacji i zmiksować je z resztą składników. Dodatkowo pesto wzbogacone jest owocem awokado, które jest bogate w potas, witaminy i zdrowe tłuszcze. Udostępnij Zapisz Błyskawiczne do przygotowania danie, które jeszcze szybciej niż się robi, znika z talerzy! Odcedzony makaron mieszamy z pesto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/10/13/zielone-spaghetti/