Przepis na najlepszy sos czosnkowy.

Jolanta

Przekąski

20.04.2020 7:02

Przepis na najlepszy sos czosnkowy.

Składniki na ostry sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku, jeśli chcesz łagodną wersję sosu czosnkowego to dajcie 1 ząbek czosnku, ½ szklanki domowego majonezu, może być kupny, średni sos czosnkowy to 2 średniej wielkości ząbki, ostrość sosu zależy od ilością wykorzystanych ząbków czosnku. – a na bazie domowego majonezu przygotować sos tatarski lub na jogurcie przygotować klasyczny sos tzatziki . Prawdziwy sos czosnkowy na zimno przygotowany na bazie domowego majonezu z ząbkami czosnku. Na zdjęciach jest sos czosnkowy, który jedliśmy z frytkami z piekarnika. Do miseczki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem dodaję pół szklanki domowego majonezu, jeśli chcecie by sos był delikatny i bardzo kremowy dodajcie jeszcze 3-4 łyżki jogurtu greckiego. Polecam Wam również mój przepis na najlepszy sos czosnkowy na ciepło. Taki sos czosnkowy cudownie smakuje z frytkami, na pizzy, czy też użyty do polania sałatki kebabowej . Niedługo zacznie się sezon grillowy, więc przepis na najlepszy sos czosnkowy bardzo Wam się przyda! Sos czosnkowy najlepszy: Z podanych składników otrzymacie około 150 ml sosu czosnkowego. Ten aromatyczny biały sos można też przygotować na bazie jogurtu naturalnego lub śmietany. Ten sos podaję na zimno jako dip do frytek, pizzy czy dań z grilla.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/dodatki-2/przepis-najlepszy-sos-czosnkowy/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta