→ Popcorn serowy – olej/masło + płatki drożdżowe**. Składniki: – 90-100g ziaren kukurydzy – 1-2 łyżki tłuszczu (oleju rzepakowego/kokosowego/masła klarowanego) – 1/2 łyżeczki soli Mam dla Was przepis na uzyskanie 4 smaków – solonego, maślanego, serowego bez sera i kokosowego, a większość uzyskacie wymieniając tylko jeden składnik – tłuszcz. Mam dla Was przepis na uzyskanie 4 smaków – solonego, maślanego, serowego bez sera i kokosowego, a większość uzyskacie wymieniając tylko jeden składnik – tłuszcz. Co więcej, bez problemu każdy z nas może przygotować go w domu, a smakuje identycznie jak ten z paczki, przygotowywany w mikrofali. Co więcej, bez problemu każdy z nas może przygotować go w domu, a smakuje identycznie jak ten z paczki, przygotowywany w mikrofali. 2 łyżki masła klarowanego roztapiamy z 1/2 łyżeczki soli (jeśli nie soliliśmy popcornu wcześniej) i dodajemy do gotowego popcornu. *Popcorn serowy: po uprażeniu popcornu dodajemy 4 łyżki płatków drożdżowych wraz z solą i mieszamy. Przepis idealny dla osób nieposiadających mikrofali oraz tych, co wolą zdrowsze odpowiedniki typowych, imprezowych przekąsek. Przepis idealny dla osób nieposiadających mikrofali oraz tych, co wolą zdrowsze odpowiedniki typowych, imprezowych przekąsek. Przyznam Wam szczerze, że popcorn to jedna z moich ulubionych słonych przegryzek. Przyznam Wam szczerze, że popcorn to jedna z moich ulubionych słonych przegryzek.