Składniki: 2 kg karkówki 100 g boczku wędzonego 2 cebule 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka czarnego pieprzu Opis Szaszłyki z karkówki: Szaszłyki z karkówki to klasyka ma moim corocznym grillu. Bardzo często eksperymentuję z różnymi smakami i kombinacjami, ale te z karkówki są zawsze. Układamy w taki sposób, aby na początku i na końcu było mięso. Natomiast jeżeli chcę dodać jakiekolwiek warzywa do mojego grillowania, przygotowuję dodatkowo szaszłyki warzywne, które znajdziecie na mojej stronie. Boczek kroimy w plastry, a cebulę obieramy o kroimy w ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nadziewamy kolejno kawałki karkówki, cebuli i plastry boczku. Mięso odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą dobę. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby marynata równomiernie rozłożyła się na całym mięsie. Bardzo się cieszę, że zaczyna się ponownie okres grillowania w ogródku.