Sernik z mlekiem skondensowanym

Ciasta
17.04.2020 10:52
Sernik z mlekiem skondensowanym

Składniki: 1 kg sera na sernik 5 jajek 2 budynie waniliowe, lub śmietankowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (530 g ) Wykonanie: Do miski włożyć ser, dodać żółtka, mąkę i budynie. Zmiksować. W oryginalnym przepisie, sernik zrobiony jest tylko na budynkach, ale ja bałam się, że będzie za rzadki i dodałam dodatkowo mąkę ziemniaczaną. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 40 minut. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi, nawet osoby, które nigdy nie robiły sernika. Na grupach kulinarnych, było go pełno, więc pomyślałam, że i ja wypróbuję. Sernik jest smaczny, a co najważniejsze, bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Myślę, że niepotrzebnie, ale zrobicie jak chcecie. Następnym razem wypróbuję, bez mąki i sprawdzę jaka jest różnica.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/04/sernik-z-mlekiem-skondensowanym.html