To właśnie ten ostatni, choć nie dodaje się go zbyt dużo, dominuje i nadaje sałatce smaku i charakteru i to właśnie on sprawił, że miałam ochotę przetestować ten przepis. - 250-300 g drobnego makaronu - 5-6 jajek - 150-200 g szynki - 1 czerwona cebula - 1/2 główki sałaty lodowej - pęczek szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 120 g serka kanapkowego - 1 łyżka chrzanu - sól, pieprz Jeśli przyjdzie Wam ochota na szybką makaronową sałatkę, polecam Wam właśnie ten przepis. Po przestudzeniu i obraniu, kroimy je w dosyć dużą kostkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Do sałatki, oprócz głównych składników, wykorzystujemy jeszcze serek kanapkowy oraz chrzan. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w kostkę.