Jeżeli Twoje dzieci wolą pizzę np. z samą szynką i serem to zawsze możesz na połowie dodać jedynie te dwa składniki, a pozostałą część zaserwować ze składnikami jakie tylko lubisz. Jeżeli widzę, że w lodówce mam np. resztki papryki, pieczarki, czy połowę paczki drożdży, które za niedługo się zepsują to długo się nie zastanawiam i szykuję pyszną pizzę. Polecam wypróbować sprawdzony przepis na idealne ciasto na pizzę (klik), które opublikowałam na blogu już jakiś czas temu. Jak dla mnie taka pizza domowa powinna się składać z salami peperoni, kukurydzy, pieczarek i duuużej ilości mozzarelli. Dosyć, że jej przygotowanie jest proste i dosyć szybkie, to dodatkowo możesz ją zaserwować z czym tylko chcesz. Ciekawym rozwiązaniem jest piec do pizzy – zainteresowanych odsyłam do artykułu: Domowy piec do pizzy – jak wybrać?