Dodatkowo: 3 łyżki cukru pudru, do białka 1,5 tabliczki czekolady (u mnie mleczna i biała) Wykonanie: Masło, cukier puder i żółtko, włożyć do miski. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży (7g.) 200 g. masła, lub margaryny 1 jajko ( żółtko i białko osobno) Polecam zrobić, od razu z podwójnej porcji, są tak pyszne :) W smaku, są bardziej kruche, niż drożdżowe. Nie chciałam za długo czekać, więc zagniotłam ciasto i od razu, wałkowałam i zawijałam rogaliki. Gotowe rogaliki, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Można też na 8, wtedy rogaliki będą większe. Do odłożonego wcześniej białka, dodać 3 łyżki cukru pudru. Na każdym trójkącie, przy szerszym brzegu, ułożyć kostkę czekolady. Rogaliki, piec w piekarniku, nagrzanym do 190 stopni, 25 minut. 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki ciepłego mleka Jak zacznie się kleić, przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. rogaliki, wchodzę na FB....