Krem z żółtego groszku sycąca i pyszna zupka pewłna witamin. Składniki: – 250 g żółtego łuskanego groszku – 12 plastrów szynki parmeńskiej – sól i pieprz – 1 marchewka – 1 pietruszka – 1 por – 1,5 l wody Przygotowanie: Groszke dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy całą noc. Na drugi dzień płukamy groszek i zalewamy go swieżą wodą (1,5l). Gotujemy do miękkości z pozostałymi umytymi i obranymi warzywami ( marchew, pietruszka oraz por). Ściągamy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z chipsami z szynki parmeńskiej* 🙂 *piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/krem-z-zoltego-groszku/