Składniki Porcja na blaszkę (keksówkę) wym. 11,5×26 cm. mięso mielone, 1 kg (ulubione) cebula, 1 szt. (duża) czosnek, 3 ząbki jajko, 2 szt. bułka, 1 szt. (czerstwa) majeranek, 1 garść papryka ostra, 1 łyżeczka natka pietruszki, 1 pęczek czarnuszka, 2 łyżki sól i pieprz, do smaku masło, 1 łyżka (do smażenia) + do smarowania formy Wykonanie Bułkę moczymy w wodzie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 70 min. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce masła, pod koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Ale świetnie sprawdzi się również jako domowa wędlina, czy w grubszych plastrach podana z sosem jako danie obiadowe.