Składniki Ciasto: mąka pszenna, 0,5 kg masło, 200 g cukier, 2/3 szklanki jajko, 2 szt. miód płynny, 2 łyżki soda, 2 łyżeczki mleko, 2 łyżeczki Sodę rozpuszczamy w mleku. Masa budyniowa: masło, 250 g mleko, 3 szklanki budyń waniliowy lub śmietankowy, 2 op. cukier, 3/4 szklanki kawa rozpuszczalna, 3 łyżeczki gorąca woda, 3 łyżeczki Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masa orzechowa: grubo pokrojone orzechy włoskie, 1 szklanka masło, 80 g cukier, 0,5 szklanki miód, 2 łyżki Masło roztapiamy, dodajemy cukier, miód i orzechy. Pierwszą część ciasta wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagranym do 180 st około 15 min. (do zarumienienia). Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Drugą część ciasta wykładamy na kolejną blachę i przygotowujemy masę orzechową. Ciepłą masę wykładamy na drugą część ciasta. Powstałą masę wykładamy na blat ciasta bez orzechów.