Ciasto z budyniem i brzoskwiniami

Ciasta
13.04.2020 10:20
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami

Składniki: 300 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 jajka 100 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy (16 g) 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru (jeśli budynie są bez dodatku cukru) 750 ml mleka 1 puszka brzoskwiń (470 g po odsączeniu) Z mleka odlać ok. pół szklanki i rozrobić w nim budyń i cukier. Większą część ciasta rozwałkować, podsypując mąką i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach ok. 20 x 30 cm. Dodać jajka, pokrojone w kawałki masło, cukier puder i cukier waniliowy. Na ciasto wylać budyń (może być ciepły), a następnie wyłożyć brzoskwinie. Gotowe ciasto okręcić folią spożywczą i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Ciasto piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/ciasto-z-budyniem-i-brzoskwiniami/