Składniki: 1/2 szklanki nasion ciecierzycy 100 g kaszy bulgur 1 łyżeczka soli 10 suszonych pomidorów z zalewy 3 łyżki pasty z suszonych pomidorów (gotowej lub wykonanej samodzielnie) 2 łyżki pasty ze słodkiej papryki 1 mała cebula ok. 6 dużych liści świeżej bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek Pasta z suszonych pomidorów: 10 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 mały ząbek czosnku Ciecierzycę wsypać do garnka, zalać wodą i odstawić na minimum 12 godzin do namaczania. Kaszę wymieszać w misce z ciecierzycą, pastą z pomidorów, pastą z papryki i cebulą. Wszystkie składniki pasty z suszonych pomidorów umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Proste danie z kaszy bulgur, suszonych pomidorów i ciecierzycy. Możecie też użyć gotowej pasty z suszonych pomidorów.