Składniki na 5-6 porcji: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 3 białe kiełbasy parzone – 1 jajko – czosnek suszony (opcjonalnie) Ponadto, nie musicie bawić się w nadziewanie krążków ciasta i kiełbasy na patyczek, możecie podać w postaci samodzielnych krążków. Pomysł fenomenalny, niezwykle prosty, który warto wypróbować nie tylko w czasie świąt i nie tylko z białą kiełbasą. Jeśli chcemy, nadziewamy po 4 krążki na patyczki od szaszłyków i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli nie robimy szaszłyków, krążki kładziemy bezpośrednio na blasze z papierem. Każdą kiełbasę owijamy ciasno pasem ciasta, a następnie kroimy w krążki o szerokości 1cm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/szaszlyki-francuskie-i-krazki-z-biala-kielbasa/