Sałatka z jajkami przepiórczymi, rzodkiewkami i fetą

kardamonovy

Sałatki

09.04.2020 12:57

Sałatka z jajkami przepiórczymi, rzodkiewkami i fetą

Składniki: 2 sałaty rzymskie mini 10 jajek przepiórczych 5 rzodkiewek pęczek szczypiorku pół kostki sera feta garść kiełek brokuła sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Ale żeby nie była to typowa mało świąteczna zielenina, wrzuciłam do niej jajka przepiórcze. Jeżeli chcecie żeby była jeszcze bardziej wielkanocna, zamieńcie kiełki brokuła na rzeżuchę. Wszystko zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Dodajemy do nich jajka, pokrojone w plasterki rzodkiewki, poszatkowany szczypiorek, pokruszoną fetę i kiełki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-jajkami-przepiorczymi-rzodkiewkami-i-feta/