Buraki z curry i mlekiem kokosowym

kardamonovy

Obiad

27.04.2017 10:02

Buraki z curry i mlekiem kokosowym

Składniki: 3 średnie buraki 250 ml mleka kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół łyżeczki startego imbiru pół łyżeczki curry 1 łyżeczki poszatkowanej natki pietruszki sól olej rzepakowy (można użyć kokosowego) (przepis na 2-3 porcje) Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po tym czasie obieramy je i kroimy w dowolne mniejsze kawałki (ja pokroiłam je w grube słupki). Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, obsmażamy je to zeszklenia, dodajemy imbir i curry, smażymy 30 sekund. Pierwszą porcję wchłonęliśmy na ciepło i na szybko, w biegu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/buraki-z-curry-i-mlekiem-kokosowym/