Składniki na białą kiełbasę w piwie i musztardzie: około 1,2 kg surowej białej kiełbasy 3 cebule 2/3 szklanki jasnego piwa łyżka miodu (dałam lipowy) 3 łyżeczki ostrej musztardy (dałam rosyjską) łyżeczka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju majeranek, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Na śniadanie jemy ją w żurku wraz z jajkiem i boczkiem, a potem piekę w różnego rodzaju marynatach. Zapiekana kiełbasa z cebulą w pysznej marynacie to coś, co lubię najbardziej – zwłaszcza, że robi się ją bardzo szybko i nie wymaga wiele pracy. Biała kiełbasa w piwie i musztardzie to pyszna propozycja na wielkanocny (i nie tylko) stół. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut. Zobacz inne przepisy z białą kiełbasą w roli głównej: Wlewamy zalewę, w której marynowała się kiełbasa.