Faszerowane jajka z tuńczykiem i kaparami

Dorota
Wielkanoc
09.04.2020 15:01
Faszerowane jajka z tuńczykiem i kaparami

Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 10 Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przekrojonych na pół kaparów 1 łyżka jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu 1 pęczek posiekanego szczypiorku pieprz Przygotowanie: Ten rodzaj jajek jest też świetnym sposobem na danie na ostatnią chwile – tym bardziej, że bardzo często mamy w szafie zapasy tuńczyka w puszsce. Jeżeli potrzebujecie więcej inspiracji na jajka faszerowane to możecie wypróbowac te nadziewane awokado i fetą albo miętową pastą z awokado. Tuńczyk świetnie komponuje się z delikatnymi jajkami i to połączenie sprawdza się nie tylko na święta :)\ Wielkanocne jaja nadziewane tuńczykiem W misce mieszamy tuńczyka z żółtkami, kaparami, majonezem, jogurtem i chrzanem, dodajemy 1 łyżkę szczypiorku i pieprz. Jajka gotujemy na twardo,po wystudzeniu obieramy i przecinamy na pół,i wyciągamy żółtka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/faszerowane-jajka-z-tunczykiem-i-kaparami/