- 480 g kiełbasy białej wieprzowej parzonej - 10 małych pomidorków - pół dużej cebuli - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 czubate łyżeczki musztardy z zielonym pieprzem lub innej + pieprz do smaku - 2 łyżeczki płynnego miodu W miseczce mieszamy 2 łyżki oliwy z oliwek z miodem, musztardą i przyprawami. Białą kiełbasę nacinamy z dwóch stron (jak kiełbasę na rożnie). Pieczoną białą kiełbasę możecie przygotować również na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Pieczona biała kiełbasa w marynacie miodowo-musztardowej To moja propozycja na świąteczny obiad. Tak przygotowaną białą kiełbasę możecie śmiało podawać nie tylko na święta wielkanocne. W prostej miodowo-musztardowej marynacie, którą smarujemy kiełbasę przed pieczeniem. Za gotowaną białą kiełbasą nie przepada, a pieczona wersja bardzo jej smakuje. Układamy wraz z małymi pomidorkami w foremce do pieczenia Stella.