Budyniowe ciasteczka

Magdalena
Ciasta
07.04.2020 17:45
Budyniowe ciasteczka

Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 40 g budyniu waniliowego (proszek) - 2-3 łyżki cukru pudru - 100 g zimnego masła - 1 jajko klasy M Dodatkowo: papier do pieczenia Stella Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, budyń, cukier puder (jeśli budyń jest słodzony dodajemy go maksymalnie 2 płaskie łyżki). Widelec maczamy w mące, a następnie za jego pomocą spłaszczamy nasze kuleczki uzyskując w ten sposób ciasteczka z charakterystycznym wzorkiem. Robienie małych kuleczek, a potem wzorków na ciasteczkach za pomocą widelca, to wspaniała zabawa 😉 Te proste maślane ciasteczka z dodatkiem budyniu przypadną do gustu każdemu łasuchowi. Ciasteczka pieczemy do ładnego zarumienienia w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, z termoobiegiem). Budyniowe ciasteczka są nie tylko niebywale proste w przygotowaniu, ale też i bardzo smaczne. Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto schładzamy w lodówce przez minimum 30 minut (nie może się lepić). Budyniowe ciasteczka Szukacie przepisu na szybkie i pyszne ciasteczka?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/budyniowe-ciasteczka/