Sposób podania oczywiście zostawiam Wam 😉 Spróbujcie 🙂 Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów z mintaja, ale należy je rozmrozić – najlepiej zostawić je na noc) Do trzeciej miski wsypujemy rozdrobnione płatki kukurydziane (ja robię to porcjami (stopniowo) w rękach, wy możecie np. wsypać płatki kukurydziane do woreczka z zamknięciem strunowym i rozgnieść je np. wałkiem) i mąkę kukurydzianą, mieszamy składniki łyżką. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Polędwiczki maczamy najpierw w mące pszennej, następnie w jajku, a na koniec obtaczamy w naszej kukurydzianej mieszance. Tak przygotowany mintaj najlepiej smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu lub w towarzystwie ziemniaków i kiszonej kapusty. 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej 4 garście płatków kukurydzianych mąka pszenna 3-4 jajka świeżo mielony czarny pieprz sól (u mnie himalajska) masło klarowane do smażenia (opcjonalnie olej) Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi)