Makaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie

Magdalena
Makarony
07.04.2020 13:32
Makaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie

jak u babci 🙂 Składniki: pół opakowania makaronu – użyłam makaronu z falbanką Śląski Bifej pół czerwonej papryki 10 pieczarek 1 mała cebula 3-4 łyżeczki serka topionego gouda 0,5 szklanki śmietanki 30% pieprz i sól do smaku około 1 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 2-3 łyżki oleju około 2-3 łyżki startego na małych oczkach żółtego sera (można pominąć) Makaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie Dziś mam dla Was przepis na prosty i szybki obiad z makaronem w roli głównej. Makaron z papryką i pieczarkami w kremowym sosie można przygotować dosłownie w kilkanaście minut. Następnie dodajemy pokroją w kostkę paprykę i po chwili pokrojone w półplasterki pieczarki (obieramy je wcześniej). Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki i doprawiamy całość słodką czerwoną papryką. A makaron, to baza idealna nie tylko do zupy, ale też do dań z patelni, zapiekanek, sałatek i innych najróżniejszych pysznych przepisów. Do sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy całość dodając ostatnią łyżkę zielonej pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marka Śląski Bifej powstała z myślą o konsumentach, którzy cenią tradycyjną, zdrową i naturalną żywność. Całość posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/makaron-z-papryka-i-pieczarkami-w-kremowym-sosie/