Składniki: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce Kruszonka: 50 g. masła 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Niby to zwykle ciasto z owocami i kruszonką, ale czasem, takie ciasta są najlepsze. Latem robię je, dość często i z różnymi owocami. W prawdzie święta w tym roku, będą inne niż zwykle, ale to jednak święta. Po 30 minutach wyciągać ciasto z piekarnika, (nie wyłączać go) i posypać kruszonką. Tym razem, zrobiłam z winogronem, akurat miałam takie słodkie, bez pestek. W międzyczasie z podanych składników zrobić kruszonkę. W tygodniu, podam Wam jeszcze przepis, na babkę budyniową. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi.