Pasta z mięsa z rosołu

Śniadania
03.10.2020 9:37
Pasta z mięsa z rosołu

Składniki: 300 g. mięsa drobiowego z rosołu (ważyłam samo mięso, już obrane z kości) 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula z rosołu kawałek selera z rosołu 1 ząbek czosnku 5 łyżek rosołu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz Wykonanie: Dziś mam dla Was coś smacznego na kanapki, a przy okazji sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Problem jest taki, że praktycznie zawsze zostaje nam mięso z rosołu. Oboje z mężem, wynieśliśmy ją ze swoich rodzinnych domów. Rosół jest u nas w każdą niedzielę. Przeważnie je zamrażam, a kiedy uzbieram większą ilość, robię pasztet, pierogi, krokiety, lub paszteciki. Jeszcze raz zblendować, żeby powstała gładka pasta. Jest niedziela, musi być rosół. Tak jest też u nas.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/pasta-z-miesa-z-rosou.html