CIASTO MIGDAŁOWO-KOKOSOWE Z JEŻYNAMI

Obiad
01.04.2020 8:34
CIASTO MIGDAŁOWO-KOKOSOWE Z JEŻYNAMI

Idealne do kawki, na drugie śniadanie – przynajmniej tak było u mnie w zeszłym tygodniu:) Migdałowo-kokosowe ciasto z jeżynami Migdałowo-kokosowe ciasto z jeżynami- na bazie mielonych migdałów i wiórków kokosowych z dodatkiem jeżyn i skórki pomarańczowej 5 from 1 vote Print Recipe Pin Recipe Ingredients 180 g mielonych migdałów 60 g wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 70 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 jajka 200 g masła starta skórka z 1 cytryny 200 g jeżyn ja użyłam mrożonych, mozna zastąpić malinami albo borówkami 1 garść płatków migdałowych do posypania na wierzchu Instructions W misce mieszać migdały, wiórki, mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier – zmieszać dobrze żeby pozbyć się grudek. Ciasto na bazie mielonych migdałów i wiórków koksowych ( jest też trochę mąki) z dodatkiem jeżyn i skórki cytrynowej. Jeżyny miałam jeszcze mrożone z ogródka mamy ale można użyć też malin, jagód czy borówki amerykańskiej. Nie jest to jakieś spektakularne ciasto, raczej nawet wygląda skromnie ale jest pyszne w smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2020/02/ciasto-migdalowo-kokosowe-z-jezynami/