Składniki na 4-5 porcji: – 1/2 sałaty lodowej – 140g zielonego groszku (mrożonego lub świeżego) – 100g roszponki – 16 jajek przepiórczych – 1 ogórek – 8cm kawałek zielonej części pora – kilka rzodkiewek – pół pęczka szczypiorku – 20g sera Feta – rzeżucha Składniki na dressing: – 5 łyżek oliwy – sok z 1 cytryny – sól, pieprz Na początek jednak polecam skorzystanie z mojego przepisu – idealne połączenie smaków, mniam! Dobrze, żeby w sałatce znalazły się strączki lub inne źródło białka – a najlepiej to i to! Sałatę lodową rwiemy lub kroimy na kawałki i umieszczamy w większej misce wraz z roszponką i rozmrożonym groszkiem. Szczypiorek drobno siekamy, pora siekamy na półtalarki, a rzodkiewki na plasterki. Następnie układamy na talerzach przekrojone na połówki jajka i plasterki rzodkiewek. Ogórka kroimy wzdłuż na 4 części i kroimy w plasterki. Od paru dni za oknem piękna wiosna, więc niech zagości ona również na naszych talerzach. Na talerzach lub w miseczkach rozkładamy zawartość miski.